אתם מנהלים פרויקט חדש שבו לא כל העובדים לוקחים חלק? או שאולי אתם מגייסים עובדים מיוחדים שיתעסקו בפרויקט המדובר? אם כך, טבעי שתרצו לשמור על סודיות הדברים, אפילו מחשש שהמתחרים יגנבו לכם את הרעיון. האמת היא שזה לא משנה למה בדיוק אתם רוצים לחתום על הסכם של סודיות, כי מה שבטוח, זה שהיום מדובר על עניין מאוד מקובל ונפוץ. לכן, במידה וגם אתם החלטתם שהסכם של סודיות הוא חלק מהתנאים שאתם דורשים מהמעורבים בדבר שרוצים לעבוד אצלכם, אל תוותרו על כך. הסכם סודיות יכול לא פעם אפילו להציל את העסק או את הפרויקט שבו אתם משקיעים כל כך הרבה ולכן יש לכך חשיבות אדירה.
איך חותמים על הסכם סודיות?
בעידן שבו אנחנו חיים זה לא משנה אם מדובר על הסכם סודיות, על הסכם גירושין או על כל הסכם אחר, כי בכל מקרה נחתום תמיד על הסכמים כאלה בפני עורך דין. משמעות הדברים היא שגם כאשר אתם רוצים לחתום על הסכם של סודיות, עליכם למצוא עורך דין מתאים. מתלבטים אל מי לפנות? אם כך, כדאי שתדעו שעוה"ד שלכם:
- מתמחה בתחום הספציפי של הסכמי סודיות
- זמין עבורכם
- מומלץ על ידי אנשים אחרים שקיבלו ממנו שירות
רק אחרי שתבררו את כל הפרטים האלה אודות עוה"ד שאליו אתם חושבים לפנות תוכלו להיות שלמים עם בחירתכם ולקבוע פגישה במשרדו של איש המקצוע.
כמה עולה להכין הסכם כזה?
כמובן שכל מי שרוצה להחתים את העובדים שלו על הסכם סודיות רוצה גם לדעת כמה שירות כזה יכול לעלות. אם חשבתם לרגע שכל עורכי הדין יגבו מכם את אותם המחירים, כדאי שתדעו זה לא מדויק. לכל עו"ד יש תעריפים אחרים ולכן, אם חלק ממה שמטריד אתכם זו העלות, כדאי להשוות מחירים. אתם לגמרי יכולים להרגיש בנוח להתקשר לכמה אנשי מקצוע שעוסקים בתחום הזה ולקבל מהם הצעות מחיר. בצורה כזאת תבינו מה המחיר הממוצע שגובים היום על שירות כזה וכך תוכלו לבחור את איש המקצוע המתאים לכם גם מבחינת התעריף.